Trekpaardenwereld

 

Een paardenmelkkuur van 36 zakjes kost €75,- +verzendkosten. 

Onze paardenmelk is te bestellen via de mail of telefoon.

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-58756299

Informatie over paardenmelk

Al 3000 jaar geleden werd paardenmelk in China gebruikt ter verbetering van de gezondheid en als een algeheel genezend middel. Ook de Romeinen, Grieken en Egyptenaren zagen paardenmelk als een heilzaam middel; het zou bijdragen aan een lang leven, een goede gezondheid en een blijvende schoonheid. Cleopatra baadde zelf in paardenmelk. Nomaden in Oost Azie gebruikten paarden melk als een standaard dagelijks voedingsmiddel. M. Bosma A. Enneman etc, 2006.

Zo’n 150 jaar geleden is er in Rusland onderzoek gedaan door medici naar enkel mogelijke gezondheidseffecten van paardenmelk. De behandeling van tuberculose met paardenmelk werd effectief bevonden. Paardenmelk wordt in Rusland door sanatoria als erkend geneesmiddel gebruikt. Bosma. A.Ennenman etc, 2006

Werking

De werking van paardenmelk is terug te voeren tot de sterke gelijkenis met moedermelk waar zeer veel vitale stoffen in zitten. Ze wordt zeer goed verdragen door de maag, bevordert een goede samenwerking tussen maag en darm, ondersteunt de vertering- , de stofwisseling- en de nierfuncties, ontlast de lever, bouwt de darmflora op, versterkt het immuunsysteem van het lichaam, helpt bij allergische huidaandoeningen, bij acne, eczeem of huidschilfers. Dr. Lutz Koch, 1994.

Darmflora

Een gezonde darmflora wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan bifidusbacterien die voor een goede spijsvertering zorgen. Paardenmelk activeert de melkzuurgisting in de darm en zorgt op deze wijze voor een herstel van een verstoord verteringsproces. Tengevolge van een verkeerd functioneren van de menselijke darm kunnen er immers verschillende stoornissen in het gehele organisme optreden. Doordat het verteringsproces hersteld wordt, worden andere belangrijke lichaamsprocessen hersteld wat op zijn beurt de huiden ten goede komt.

Dr.Lutz Koch, 1994

Herstellen van onbalans door slechte voeding

De vooral door industrievoeding opgeroepen stoornissen van het verteringsstelsel worden door paardenmelk gunstig beinvloed, doordat zijn de activiteit van spieren en klieren in maag en darmen stimuleert. De voeding wordt dan beter benut, en schadelijke gisting of schimmels krijgen geen kans zich te ontwikkelen. Verder worden in de huid en de slijmvliezen via het vegetatieve zenuwstelsel de kleine bloedvaten verwijd. Hierdoor gaan stoffen uit het bloed over in huid en slijmvliezen en zorgen voor regeneratie. Dr. Med . Vet Ernst Guth. 

Melkallergie

Vanwege hun hoge kruisreactiviteit met koemelk zouden schapen-, geiten- en buffelmelk vermeden moeten door mensen met koemelkallergie. Paarden- en ezelmelk zouden een goed alternatief kunnen zijn voor koemelk bij deze mensen, omdat het een lage kruisreactiviteit met koemelk laat zien. Resultaten van een vergelijkend onderzoek laten zien dat koemelk en paardenmelk niet dezelfde epitopen delen en als gevolg hiervan kunnen mensen met een koemelkallergie paardenmelk consumeren. Toch is het voor iedereen goed om bij de eerste consumptie voorzichtig te zijn. Men moet er rekening mee houden dat er een allergie kan ontstaan tegen ieder bestaand eiwit. M. Bosma. A. Enneman etc, 2006. 

Voedingsallergie

Volgens Dr. Udo Lamek worden veel problemen afgedaan als voedingsallergie terwijl er in werkelijkheid een verstoorde pancreasfunctie aan de grondslag ligt. Hierdoor onstaat een histamine intolerantie die vele uiteenlopende ziekten veroorzaakt van migraine tot huidproblemen. Bovendien is hierdoor het gehalte aan di-amino-oxidase (DAO) te laag. Deze vangen normaal de gifstoffen weg. Paardenmelk is volgens Dr. Udo Lamek in staat om het DAO-gehalte in het lichaam te verhogen. Jena, 19 april 2007

Samenstelling

Paardenmelk bevat de belangrijke bouwstoffen; ijzer, gammalinoleenzuur, mineralen, sporenelementen en een scala aan vitaminen (A, B, B2, B6, B12, en E). Paardenmelk is daarnaast erg mager (1,3% onverzadigde vetten). In de onderstaande tabel zie je de samenstelling van merriemelk in vergelijking met andere melksoorten. Paardenmelk komt in vergelijking met andere melksoorten dicht in de buurt van humane melk.

Koolhydraten

Het voornaamste Koolhydraat in paardenmelk is lactose ofwel melksuiker (6,3%). Melksuiker leidt tot een opmerkelijke verbetering van de voedselopname door resorptie van calcium, fosfor en magnesium in maag en darmen. Daarmee wordt een versterkte calcificatie van het beendergestel bereikt, wat vooral op jonge leeftijd en bij osteoporose van betekenis is. De hoge waarden van eiwitbestanddelen in paardenmelk werken dan samen met vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een vernieuwing van aangetaste levercellen. Dr. Med. Vet Ernst Guth

Energiewaarde

Paardenmelk heeft een energetische waarde van 40 calorieën per 100 gram

 

Paardenmelk

Een Pakket ingevroren Paardenmelk met 36 zakjes (van 200 ml per stuk) kost € 75,00 en kunt u bij ons bestellen. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin uw naam en adres en de dag dat u de melk kunt ontvangen.

Bezorgen kan van dinsdag t/m vrijdag door heel Nederland.

 

 

 

 

 

 


  • Volg ons op de sociale media kanalen!